Wie ben ik?
En wat doe ik hier?

Dit zijn al zolang ik me herinner hele essentiële levensvragen voor mij. Ik begreep als klein meisje niet dat niemand hier echt antwoord op gaf en geïrriteerd raakte als ik door bleef vragen. Ergens heb ik het opgegeven en heb me zo goed mogelijk aangepast aan verwachtingen. Ik leefde lang onbewust op de automatische piloot en was zonder dit te weten niet echt mezelf.

Tot mijn belangrijke turning point…

Op zijn Amsterdams gezegd ging ik plat op mijn bek. Ik dacht dat ik het wel ‘voor elkaar had’ met mijn succesvolle corporate job en materiële bezittingen, tot ik midden in een echtscheiding, burn-out en veel gedoe zat. Ik verloor bijna alles waar ik zo hard voor gewerkt had en waar ik mijn identiteit aan ophing. Toen wist ik al helemaal niet meer wie ik was en wat ik nou eigenlijk aan het doen was.

Ik koos voor verdieping in mezelf, omdat ik weer gezond en gelukkig wilde zijn. Mijn sleutel naar rust, resultaten en relevantie zat in het verhogen van mijn bewustzijn.

Al ruim 12,5  jaar ben ik mezelf actief op allerlei gebied aan het bestuderen. Het bracht me naar vele leraren in verschillende landen. In India leerde ik bijvoorbeeld de essentie van yoga en meditatie. In San Francisco leerde ik de wetenschappelijke onderbouwing en zakelijke toepassing van mindfulness en werd ‘Search Inside Yourself’ trainer (programma dat bij Google werd ontwikkeld) en in Amsterdam ontmoette ik Wim Hof (The Iceman) en werd één van de eerste instructrices in zijn methode, nog voordat hij wereldberoemd werd.

De belangrijkste leraar die ik in mijn zoektocht ontmoette, is de leraar die ik diep in mezelf vond. Ik kan alleen maar heel eerlijk en dankbaar toegeven dat dit geen ‘walk in the park’ was, maar het resultaat is absoluut onbetaalbaar.

‘Knowing yourself is the beginning of all wisdom’

Mezelf heel bewust leren kennen en mijn eigen verhaal omarmen was het allermoeilijkste, en tegelijkertijd ook het allermooiste.

Hier had ik namelijk heel veel moed voor nodig. Ik voelde mezelf een mislukking, was onzeker en schaamde me over mijn afkomst. De kern van mijn verhaal is dat ik zonder veilige thuisbasis een pittige start had en een volwassen vrouw werd met veel belemmerde overtuigingen, emotionele blokkades en een gebrek aan zelfvertrouwen. Door het vroege verlies van mijn moeder, broertje (suïcide) en vader (alcohol) en mijn eigen burn-out ben ik mezelf gaan verdiepen in mentale en emotionele gezondheid.

  Nu ik mijn eigen verhaal bewust omarm voel ik me juist heel rijk door mijn verleden. Ik heb een hele fijne innerlijke rust leren kennen. Door mijn persoonlijke ervaringen en zoektocht leerde ik met vallen en opstaan om mijn eigen bewustzijn te verhogen. Het kleine stoere meisje ontdooide en ik maakte kennis met mijn zachte vrouwelijke kant. In het donker vond ik het licht. Nu dat er allebei mag zijn ervaar ik de volheid van het leven. Ik leerde om echt volmondig JA! te zeggen. Inmiddels denk ik in de basis vrij goed te weten wie ik nu ben en wat ik hier doe, maar vooral weet ik dat mijn levensreis altijd in beweging en ontwikkeling is.

Praktische spiritualiteit

Deze twee woorden vatten mij heel goed samen. Spiritualiteit gaat voor mij over het bewustzijn van wat je leven betekenis en zingeving geeft. Ik geloof dat vanuit pure essentie, iedereen bijdraagt aan het grotere geheel. Ik hou ook van dingen lekker praktisch maken om resultaten en impact te bereiken. Ik heb lang geworsteld met deze verschillende kanten van mezelf, maar nu is het mijn gouden combinatie, die enorm veel voldoening brengt in mijn leven.

Awake Leaders

Ik heb sinds 2014 fulltime mijn eigen bedrijf. In 2021 heb ik mijn bedrijfsnaam veranderd. Awake Leaders brengt mijn praktisch, zakelijke en ambitieuze kant samen met mijn intuïtieve, gevoelige en spirituele kant. Het aanbod dat ik ontwikkel is gericht op het ontwikkelen van bewust (persoonlijk) leiderschap. Ik werk met visionaire professionals, leiders, ondernemers en organisaties, die impact willen maken en van betekenis willen zijn vanuit zingeving. Mijn basis is mindfulness, emotionele intelligentie en praktische spiritualiteit.

 

 

Rust. Resultaten. Relevantie.

Mijn visie op bewust (persoonlijk) leiderschap

Is heel diep en simpel tegelijk. Niet voor niets vindt je in oude wijsheden steeds dezelfde belangrijke boodschap terug ‘Ken U Zelve’. Echt leiderschap komt van binnenuit. Je kunt jezelf en anderen pas goed leiden als je jezelf echt goed kent.

Mensen zijn sociale wezens en willen gezien, gehoord en gewaardeerd worden. Om een andere echt te kunnen zien, horen en waarderen zul je eerst de reis naar binnen moeten maken en jezelf echt zien, horen en waarderen.

Vanuit persoonlijke zingeving zul je trouw aan jezelf blijven en authentiek zijn. De rust en voldoening vinden die je zoekt en succesvolle resultaten bereiken die echt impact maken,
omdat ze van betekenis zijn voor het grotere geheel. Dan inspireer en leid je anderen van nature, door te zijn wie je bent.

Typisch Simone

Luisteren
Simone betekent ‘ de luisterende’. Ik doe mijn naam eer aan en luister met al mijn zintuigen. Uiteindelijk gaat alles voor mij over energie & intunen. Ik heb een idiote fijngevoeligheid en luister ook naar wat er gebeurt op hele diepe lagen.

Diepgang
Diepte en wijsheid heb ik van jongs af aan. Ik denk vanuit een groter geheel en wat betekenis en voldoening geeft.

Eigenzinnigheid
Het gaat bij mij regelmatig net even een klein beetje anders dan hoe het hoort. Verbinding is super belangrijk voor me én ik ben ook een beetje een ‘lone wolf’. Het voelt vrij voor me om mijn intuïtie te vertrouwen en mijn eigen weg te vinden.

Humor
Mijn luchtigheid brengt mijn diepgang weer in balans. Ik hou van lachen en wil met levenslust van het leven genieten.

Ontwapenend
Ik creëer veiligheid door mijn natuurlijke kalmte,
warmte en empathische vermogen.

Bloemen, vuur en vroeg over de grachten
Ik heb echt iets met bloemen, vuur, kaarsen en vroege wandelingen over de grachten. Dat vind ik puur en magisch.

 

‘Human connections are deeply nurtured in the field of a shared story’

Mag ik jou nu ook leren kennen?

Ik ben ontzettend nieuwsgierig naar wie jij bent en naar wat jouw verhaal is.
Laten we verbinden en onderzoeken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Vul het contact formulier hieronder in, stuur een e-mail naar simone@awakeleaders.com 
of maak via mijn homepage gelijk een afspraak in mijn agenda.

Contact formulier

 

Inner work, outer impact

“Tijdens de Search Inside Yourself Training was Simone meer dan een facilitator. Ze heeft onze groep op een hele mooie manier uitgelegd wat mindfulness is en hoe de beoefening hiervan een ontzettend positieve impact kan hebben op onze levens en ons werk.”

Alessandra Raimoldi
Senior Manager Learning & Development
SONY EUROPE

“Search Inside Yourself is wetenschappelijk onderbouwd en benadrukt de voordelen van mindfulness en emotionele intelligentie. Wij hebben nu meer dan 350 PVH medewerkers getraind en krijgen heel veel positieve feedback. Het programma wordt door velen een kado genoemd”

Anete Kabun
Learning & Development Coordinator
PVH

“Simone communiceert heel duidelijk. De kennis en ervaring van de deelnemers aan onze jaarlijkse internationale IR conferentie in Londen was erg gevarieerd. Ik was onder de indruk van hoe zij de aandacht van het publiek vasthield tijdens haar keynote over moeilijke gesprekken.”

 

Thomas Wheeler
Founder
IR GLOBAL

“Door de ‘Connect’ training werkt ons management team veel bewuster en effectiever samen. De professionele en respectvolle begeleiding van Simone heeft veel individuele inzichten gebracht en begrip gegeven over het versterken van aandacht, communicatie en samenwerkingen.”


Nynke Offringa

Human Resources Manager Benelux
MÖVENPICK HOTELS & RESORTS

“Simone’s keynote heeft de deelnemers van ons event veel over zelfbewustzijn en emotionele intelligentie geleerd. Ze is een geweldige spreekster met veel humor en wist de focus van het publiek heel goed vast te houden. We hebben heel fijn met haar samengewerkt.”

Nadine Kindler-Ratke
Key Account Manager
LIGANOVA GMBH

“Na een stressvolle periode zat ik dicht tegen een burn-out aan. Zowel zakelijk als persoonlijk voelde ik mezelf niet happy. Door coach programma Optimize leerde ik rust te creëren voor mezelf. Ik pakte de kern aan en nu kan ik weer volop genieten van mijn leven.”

Nick Sandbergen
Business Controller
HAGO NEDERLAND

“Ik was opzoek naar een leiderschapsstijl die helemaal bij mij past. Door coach programma Optimize kan ik mijn werk en rol als manager nu beter invullen vanuit mijn persoonlijke drijfveren en talenten. Ik heb veel meer rust, aandacht en focus voor wat ik belangrijk vind.”

Susanne Kersten – van Santen
Manager Strategy Finance & Control
EY

“Vaak was ik druk in mijn hoofd. Ik had last van stress en moeite met inslapen. Gelijk al in de eerste les van de training Connect heb ik ervaren hoe makkelijk het kan zijn om tot rust te komen, anders met gedachten om te gaan en op deze manier stress te kunnen verminderen.”

 

Björn van Coeverden
Sales en Marketing Expert
SCHNEIDER ELECTRIC

Praktische Spiritualiteit – van betekenis zijn aan het grotere geheel.