MINDFULNESS VOOR
BUSINESS PROFESSIONALS

MINDER STRESS, MEER SUCCES

BALANS

Balans tussen inspanning en
ontspanning is essentieel

HELDERHEID

Bewuste keuzes
bepalen jouw richting

FOCUS

Met commitment
behaal je resultaten

WAT IS MINDFULNESS?

Mindfulness is het vermogen om met bewuste aandacht opmerkzaam te zijn van externe en interne ervaringen en jouw reacties hierop.

Mindfulness is vooral bekend geworden als manier om stress te verminderen en wordt veelvuldig aanbevolen bij oververmoeidheid, spanning, stress en burn-out klachten. Gelukkig wordt inmiddels steeds bekender dat mindfulness niet alleen helpt bij stress, maar juist ook een hele effectieve methode is voor persoonlijke ontwikkeling. Het helpt echt om het beste uit jezelf te halen.

MINDFULNESS ALS HERSENTRAINING

Het aantal wetenschappelijke onderzoeken naar de resultaten van mindfulness is de afgelopen jaren explosief gestegen. Een groot aantal onderzoeken meet vele positieve resultaten op het gebied van gezondheid en effectief functioneren. Hersenscans laten zien dat de beoefening van mindfulness effect heeft op de structuur en functie ons brein. En wordt daarom ook wel aadachttraining of hersentraining genoemd. De meeste mensen merken al snel resultaat.

EEN AANTAL BELANGRIJKE AANGETOONDE UITKOMSTEN:

  • stress vermindering en het juist meer ervaren van rust.
  • hersentraining, met verbetering van onder andere concentratie, aandacht, geheugen en leervermogen.
  • EQ ontwikkeling, verhoging van capaciteiten als empathie en leiderschap.

YOUKI MINDFULNESS TRAINING IN AMSTERDAM

Youki biedt verschillende mindfulness mogelijkheden voor particulieren in Amsterdam. Een eerste kennismaking in een gratis introductie workshop, een dagworkshop die over de basis van mindfulness gaat of meerweekse trainingen om meer verdieping te maken en mindfulness verder in je leven te integreren, zowel thuis als op je werk. Je kunt ook voor privé sessies kiezen. Schrijf je onderaan deze pagina in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van al onze activiteiten en ontwikkelingen.

SEARCH INSIDE YOURSELF (SIY)

Door onder andere mijn intensieve opleiding aan het Search Inside Yourself Leadership Insitute in San Francisco zijn de trainingen van Youki heel down-to-earth. SIY is het op mindfulness gebasseerde leiderschapsprogramma dat ontwikkeld werd bij Google. Het is wetenschappelijk onderbouwd en gericht op de ontwikkeling van emotionele intelligentie en leiderschap. Deze unieke certificering is nu toegewezen aan totaal drie Nederlanders en bijna honderd internationale trainers..

KNOW THYSELF – SOCRATES

Nynke Offringa

Human Resources and Training Manager Benelux – MÖVENPICK HOTELS & RESORTS

“ Ons management team werkt bewuster en effectiever samen ”

Onze medewerkers maken persoonlijk verschil door hun service aan onze gasten. Wij vinden het belangrijk om goed voor onze medewerkers te zorgen en hun te ondersteunen in hun gezondheid en welzijn. Simone heeft gedurende vijf weken elf management leden een mindfulness training gegeven. Zij heeft hen op zeer professionele wijze begeleid en gemotiveerd om dit samen met haar aan te gaan. Door wetenschappelijk onderzoek toe te lichten waren sceptische deelnemers gelijk geïnteresseerd in de voordelen van mindfulness. Zij leerden wat stress met je doet, manieren om bewuster te worden van zichzelf, van het functioneren in een groep en hoe zij rust kunnen bewaren in een hectische omgeving, De feedback vanuit de deelnemers is ontzettend positief. Zij hebben hier zowel zakelijk als privé veel aan. De sessies gaven individueel inzicht en hebben het team dichter bij elkaar gebracht. Simone heeft een rustige en warme persoonlijkheid en is heel duidelijk. De respectvolle manier waar ze iedereen mee heeft behandeld heeft veel vertrouwen in de groep gecreëerd. Deze mindfulness training is echt een kado voor ieder individu en zeer zeker ook voor management teams die bewuster en effectiever willen samenwerken.

Björn van Coeverden

Sales en Marketing Expert- SCHNEIDER ELECTRIC

“ Duidelijke stress vermindering en meer rust ”

Vaak was ik druk in mijn hoofd, had last van stress en moeite met inslapen. Gelijk al in de eerste les heb ik ervaren hoe eenvoudig het kan zijn om tot rust te komen, anders met gedachten om te gaan en zo stress te kunnen verminderen. Ik heb weer leiderschap over mijn eigen gedachten met behulp van mijn ademhaling. Zeer prettig, verhelderend en leerzaam. Ik kan het iedereen aanbevelen en adviseer je om ervoor open te staan en het een kans te geven. Simone is een heel prettig persoon. Rustig en ontspannen en intrinsiek gemotiveerd om anderen te helpen. Mindfulness meditatie is de sleutel tot bewuster leven.

Esther van West

Ondernemer/ Eigenaar – WEST LIVING

“ Ik heb een veel rustigere mind en leven ”

Als ondernemer heb ik een vrij hectisch en stressvol bestaan. Door meditatie ervaar ik nu rust en ruimte. En ik ben mezelf bewuster geworden van mijn reacties en keuzes hierin. Ik vond het een hele fijne cursus met een boeiende combinatie tussen hele interessante theorie en mooie praktijk oefeningen. Simone heeft een sterk empatisch vermogen, is gedreven en heeft duidelijk veel plezier in wat ze doet. Ze houdt mooie spiegels voor op een vriendelijke en humorvolle manier. Ik heb nu een veel rustigere mind en leven. Iedereen kan hier baat bij hebben.