MINDFULNESS VOOR
BUSINESS PROFESSIONALS

MINDER STRESS, MEER SUCCES

BALANS

Balans tussen inspanning en
ontspanning is essentieel

HELDERHEID

Bewuste keuzes
bepalen jouw richting

FOCUS

Met commitment
behaal je resultaten

WAT IS MINDFULNESS?

Mindfulness is vooral bekend geworden als stressreductie methode. Inmiddels gaat het verder dan inzetten bij problemen en wordt mindfulness ook in het bedrijfsleven ingezet om medewerkers te helpen persoonlijk te ontwikkelen en hun leven te optimaliseren.

Mindfulness is een manier van bewuste aandacht en opmerkzaamheid in het huidige moment. Mensen die mindfulness trainen en beoefenen worden bewuster van hun eigen externe en interne ervaringen, reactiepatronen en automatisch gedrag. Door meer zelfbewustzijn wordt het makkelijker om zichzelf te managen.

WIL JE EEN ORIËNTEREND GESPREK?

MINDFULNESS ALS HERSENTRAINING

Het aantal wetenschappelijke onderzoeken naar de resultaten van mindfulness is de afgelopen jaren explosief gestegen. Een groot aantal onderzoeken meet vele positieve resultaten op het gebied van mentale kracht en effectiviteit. Hersenscans laten zien dat de beoefening van mindfulness effect heeft op de materie van ons brein. Dit resulteert onder andere in verbetering van aandacht, concentratie, focus, geheugen en leervermogen.

EEN AANTAL BELANGRIJKE AANGETOONDE RESULTATEN IN ORGANISATIES:

  • Het welzijn van medewerkers verbetert door stress vermindering, meer rust en balans en de ontwikkeling van emotionele intelligentie.
  • Door af en toe en stap terug te nemen wordt meer ruimte gecreëerd voor bijvoorbeeld innovatie & creativiteit .
  • Positieve effecten op onder andere meer betrokkenheid van medewerkers, lager ziekteverzuim en verbeterde communicatie en samenwerkingen.

YOUKI MINDFULNESS TRAININGEN

Youki biedt verschillende mindfulness mogelijkheden voor organisaties. Van korte keynotes, introductieworkshops of lunchsessies tot wekelijkse of meerdaagse programma’s. Onze trainingen gaan verder dan alleen mindfulness en zijn gericht op (persoonlijk) leiderschap en emotionele intelligentie. We zijn praktisch, wetenschappelijk onderbouwd en werken met ervaren trainers uit het bedrijfsleven. We bespreken graag vrijblijvend de beste mogelijkheden voor jouw organisatie in een oriënterend gesprek.

SEARCH INSIDE YOURSELF (SIY)

Simone Heijhoff volgde een intensieve opleiding in San Francisco en is als één van nu drie Nederlanders gecertificeerd in het Search Inside Yourself programma. Het op mindfulness gebasseerde leiderschapsprogramma dat ontwikkeld werd bij Google. Het is wetenschappelijk onderbouwd en gericht op de ontwikkeling van emotionele intelligentie en leiderschap. 

KNOW THYSELF – SOCRATES

Nynke Offringa

Human Resources and Training Manager Benelux – MÖVENPICK HOTELS & RESORTS

“ Ons management team werkt bewuster en effectiever samen ”

Onze medewerkers maken persoonlijk verschil door hun service aan onze gasten. Wij vinden het belangrijk om goed voor onze medewerkers te zorgen en hun te ondersteunen in hun gezondheid en welzijn. Simone heeft gedurende vijf weken elf management leden een mindfulness training gegeven. Zij heeft hen op zeer professionele wijze begeleid en gemotiveerd om dit samen met haar aan te gaan. Door wetenschappelijk onderzoek toe te lichten waren sceptische deelnemers gelijk geïnteresseerd in de voordelen van mindfulness. Zij leerden wat stress met je doet, manieren om bewuster te worden van zichzelf, van het functioneren in een groep en hoe zij rust kunnen bewaren in een hectische omgeving, De feedback vanuit de deelnemers is ontzettend positief. Zij hebben hier zowel zakelijk als privé veel aan. De sessies gaven individueel inzicht en hebben het team dichter bij elkaar gebracht. Simone heeft een rustige en warme persoonlijkheid en is heel duidelijk. De respectvolle manier waar ze iedereen mee heeft behandeld heeft veel vertrouwen in de groep gecreëerd. Deze mindfulness training is echt een kado voor ieder individu en zeer zeker ook voor management teams die bewuster en effectiever willen samenwerken.

Björn van Coeverden

Sales en Marketing Expert- SCHNEIDER ELECTRIC

“ Duidelijke stress vermindering en meer rust ”

Vaak was ik druk in mijn hoofd, had last van stress en moeite met inslapen. Gelijk al in de eerste les heb ik ervaren hoe eenvoudig het kan zijn om tot rust te komen, anders met gedachten om te gaan en zo stress te kunnen verminderen. Ik heb weer leiderschap over mijn eigen gedachten met behulp van mijn ademhaling. Zeer prettig, verhelderend en leerzaam. Ik kan het iedereen aanbevelen en adviseer je om ervoor open te staan en het een kans te geven. Simone is een heel prettig persoon. Rustig en ontspannen en intrinsiek gemotiveerd om anderen te helpen. Mindfulness meditatie is de sleutel tot bewuster leven.

Esther van West

Ondernemer/ Eigenaar – WEST LIVING

“ Ik heb een veel rustigere mind en leven ”

Als ondernemer heb ik een vrij hectisch en stressvol bestaan. Door meditatie ervaar ik nu rust en ruimte. En ik ben mezelf bewuster geworden van mijn reacties en keuzes hierin. Ik vond het een hele fijne cursus met een boeiende combinatie tussen hele interessante theorie en mooie praktijk oefeningen. Simone heeft een sterk empatisch vermogen, is gedreven en heeft duidelijk veel plezier in wat ze doet. Ze houdt mooie spiegels voor op een vriendelijke en humorvolle manier. Ik heb nu een veel rustigere mind en leven. Iedereen kan hier baat bij hebben.

Wil je meer weten over wat mindfulness voor jouw organisatie kan betekenen?
Plan dan hier een afspraak in voor een oriënterend gesprek.